NutriProfiel casus verbeteren gezondheid met vitamine check

U wilt weten of uw vitaminewaarden goed zijn en of u gezond eet.

Het is belangrijk om gezond te eten, maar toch doen we dit vaak niet omdat we druk zijn met ons gezin, werk, of sociaal leven.

Het koken en eten van een gezonde maaltijd lukt niet altijd. Daardoor krijgt u minder voedingsstoffen en vitamines binnen.

Op lange termijn kan dit leiden tot een vitaminetekort. Vaak merkt u hier lange tijd niets van, totdat u opeens gezondheidsproblemen krijgt, zoals pijnlijke botten of vermoeidheidsklachten.

NutriProfiel voor de Consument

Lees hier meer over het NutriProfiel persoonlijke voedingsadvies en hoe u het kan aanvragen.

NutriProfiel helpt u door uw vitaminewaarden te meten en u een persoonlijk voedingsadvies te geven. Hiermee levert u zelf een bijdrage aan uw gezondheid

Vitaminetekorten komen in Nederland nog veel voor. Gelukkig kunt u met gezonde voeding al veel bereiken!

Wilt u weten of u gezond eet en voldoende vitamines binnen krijgt? Doe de vitamine-check van NutriProfiel!

 

NutriProfiel is een product dat is ontstaan uit de samenwerking tussen Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) en de afdeling Humane Voeding van Wageningen University & Research (WUR). De experts van ZGV en WUR werken samen om voor u een persoonlijk voedingsadvies op te stellen dat gebaseerd is op erkende wetenschappelijke inzichten. U kunt NutriProfiel voor uzelf aanvragen via deze website.
Ook is NutriProfiel inzetbaar als tool binnen leefstijlpreventieprogramma’s. Neemt contact op om hier meer over te horen.

  1. U meldt zich aan via deze website
  2. Vervolgens krijgt u een uitnodiging om uw bloed te laten prikken in een prikpost van het ziekenhuis
  3. In het laboratorium van het ziekenhuis worden de bloedwaarden van hemoglobine, ferritine, foliumzuur, vitamine B6, B12 en D gemeten
  4. Daarnaast krijgt u een uitnodiging om een online vragenlijst in te vullen; hiermee wordt uw voedingspatroon in kaart gebracht
  5. De laboratoriumuitslagen plus de informatie van de vragenlijst wordt gebruikt om een persoonlijk voedingsadvies voor u te maken; u krijgt de uitkomst van het onderzoek en het voedingsadvies direct te zien.

Eerst wordt al het bloedonderzoek uitgevoerd. Daarna ontvangt u de vragenlijst op uw e-mailadres. In de meeste gevallen ontvangt u binnen enkele werkdagen de vragenlijst. Afhankelijk van de testen die in uw bloed worden uitgevoerd, kan het maximaal twee weken duren voordat u de vragenlijst krijgt.

Het NutriProfiel advies bestaat uit praktische tips die u helpen om gezonder te eten en voldoende vitamines binnen te krijgen. Het advies is gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Als het nodig is worden vitaminesupplementen aanbevolen. Wat in het advies staat hangt af van uw situatie. Ook krijgt u uw bloedwaarden voor hemoglobine, ferritine, foliumzuur, vitamine B6, B12 en D te zien.

LET OP: het voedingsadvies houdt geen rekening met allergiën of intoleranties. U kiest dus zelf wat het beste bij u past.
Krijgt u vanwege een chronische ziekte een speciaal dieet? Denk aan eiwitarm of vetarme dieeten. In dat geval is NutriProfiel niet voor u geschikt.

Vitaminetekorten komen nog veel voor in Nederland. Hierdoor kan u gezondheidsklachten krijgen, zoals oververmoeidheid of pijnlijke botten. Met goede voeding kunt u veel ellende voorkomen. Het NutriProfiel voedingsadvies helpt u om voldoende vitamines te eten. Door uw vitaminewaarden te verbeteren voorkomt u problemen later. Hiermee levert u op een natuurlijke manier een bijdrage aan uw eigen gezondheid.

Maar misschien besteedt u al veel aandacht aan goede voeding, en vraagt u zich af of u het écht goed doet. Met het NutriProfiel advies krijgt u inzicht in de bloedwaarden van enkele vitamines. Het kan een prettig idee zijn om op deze manier een bevestiging te krijgen!

Een NutriProfiel advies voor consumenten kost €89,- (incl. BTW). Dit bedrag is inclusief kosten voor de laboratoriumanalyses, vragenlijst en het opstellen van het advies. Het NutriProfiel Voedingsadvies is niet-verzekerde zorg, de kosten worden niet vergoed uit de basisverzekering ziektekosten.