NutriProfiel logoOver de organisaties achter NutriProfiel

NutriProfiel is een product dat is ontstaan uit de samenwerking tussen Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research op het gebied van vitamines en voeding.

Diëtisten, wetenschappers en analisten werken samen om een persoonlijk voedingsadvies te geven dat is gebaseerd op de beste wetenschappelijke inzichten. De vitamineanalyses worden uitgevoerd op het laboratorium van het Ziekenhuis Gelderse Vallei. Dit laboratorium voldoet aan de internationaal gehanteerde ISO 15189:2012 kwaliteitsnorm (NEN/RvA).

De diëtisten van Wageningen University & Research en Ziekenhuis Gelderse Vallei formuleren een voedingsadvies dat gebaseerd is op de laatste wetenschappelijke inzichten.

NutriProfiel is ontstaan uit een initiatief van de Alliantie Voeding in de Zorg.

Wageningen_University_Research_Logo250

Wageningen University & Research

Binnen de afdeling Humane Voeding van Wageningen University & Research wordt onderzocht wat de effecten van voeding op de gezondheid van de mens kunnen zijn. Het doel is om via voeding de gezondheid en het functioneren van mensen te verbeteren, ziektes te voorkomen en herstel te bevorderen. Epidemiologen, diëtisten, voedingsdeskundigen, biochemici en moleculair biologen werken hier samen aan wetenschappelijk onderzoek en onderwijs van internationale topklasse.

Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei bedient patiënten in de regio West Veluwe en Gelderse Vallei. Gelderse Vallei onderscheidt zich door haar ruime expertise op het gebied van voeding, sport en bewegen. Wetenschappelijke kennis die voortkomt uit innovatieve projecten wordt vertaald in vernieuwende voedingszorg. Ook de medewerkers van het ziekenhuis voelen zich verantwoordelijk voor het leveren van uitstekende kwaliteit van zorg.

Ziekenhuis Gelderse Vallei vormt samen met Papendal één van de vier Centra voor Topsport en Opleiding van NOC*NSF waar Olympische sporters worden begeleid.

Alliantie Voeding in de Zorg

De Alliantie Voeding in de Zorg (voorheen Alliantie Voeding Gelderse Vallei) is een samenwerking van het Ziekenhuis Gelderse Vallei en de afdeling Humane Voeding van Wageningen University & Research. De alliantie heeft tot doel de rol van voeding in de gezondheidszorg te verbeteren. Artsen, diëtisten, verpleegkundigen en wetenschappers bundelen hun krachten om nieuwe wetenschappelijke kennis te ontwikkelen, en de laatste wetenschappelijke inzichten toe te passen in de kliniek. Er is aandacht voor goede voeding in de fases vóór, tijdens en na een ziekenhuisopname, om zo de gezondheid van de patiënten te verbeteren en zorgkosten te verlagen.