Patiënt2017-01-15T04:00:19+00:00

NutriProfiel casus coeliaki vitamine B12 met vitamine check

U bent een patiënt van Ziekenhuis Gelderse Vallei, of uw bloed wordt hier onderzocht

Bent u patiënt bij het Ziekenhuis Gelderse Vallei, of uw bloed wordt bij ons onderzocht op verzoek van uw huisarts, dan is het mogelijk dat u een NutriProfiel voedingsadvies krijgt. Lees hier meer over hoe u een NutriProfiel advies als onderdeel van het bloedonderzoek kan krijgen.

NutriProfiel voor de patiënt

U heeft een uitnodiging gekregen om een NutriProfiel vragenlijst in te vullen. Wat nu?

Uw arts heeft uw bloedwaarden van vitamine B6, foliumzuur, B12 en/of D laten onderzoeken in het laboratorium. Nu heeft u een uitnodiging gekregen om een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst is een aanvullende dienst van het ziekenhuis.

Met de vragenlijst wordt uw  voedingspatroon in kaart gebracht. Hiermee kan uw arts u helpen om u een persoonlijk voedingsadvies te geven. Dit advies heet het NutriProfiel persoonlijk voedingsadvies. Met dit advies krijgt u praktische tips over gezonde voeding en vitamines.

Deelname aan NutriProfiel is geheel vrijwillig en kost u als patiënt niets extra.

NutriProfiel is een product dat is ontstaan uit de samenwerking tussen Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) en de afdeling Humane Voeding van Wageningen University (WU). Kennis over vitamines, voeding en gezondheid wordt in deze samenwerking gecombineerd. Hierdoor wordt er betere zorg aan de patiënt geleverd. NutriProfiel kijkt vooral naar vitamines.

Goede voeding is belangrijk voor onze gezondheid. Als u een vitaminetekort heeft, komt dat misschien omdat uw voeding niet optimaal is geweest. Daarom is belangrijk om te weten wat u eet. De dokter kan u dan beter adviseren. Met NutriProfiel wordt uw voedingspatroon in kaart gebracht, zodat u een voedingsadvies krijgt dat aansluit bij uw situatie. Zo kan u zelf aan de slag om uw voeding te verbeteren.

  1. Uw arts vraagt bloedonderzoek aan voor vitamine B6, foliumzuur, B12 en/of D
  2. Nadat u bloed heeft laten prikken, krijgt u een uitnodiging om een online vragenlijst in te vullen. Met deze vragen wordt uw voedingspatroon in kaart gebracht
  3. De laboratoriumuitslagen plus de informatie van de vragenlijst wordt gebruikt om een persoonlijk voedingsadvies voor u te maken.
  4. Dit advies wordt doorgegeven aan uw arts. Als het nodig is, bespreekt uw arts de uitkomst van dit voedingsadvies.
  5. Uiteraard worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld.

Het invullen van de vragenlijst is geheel op vrijwillige basis. Indien u geen NutriProfiel voedingsadvies wilt, dan hoeft u de vragenlijst niet in te vullen.

Het NutriProfiel voedingsadvies kost u als patiënt niets extra.

Via uw dokter heeft u het NutriProfiel voedingsadvies ontvangen. Volg de aanwijzingen op en bespreek eventuele vragen met uw arts.

Heeft u gedurende een bepaalde periode supplementen nodig? Bij de meeste apotheken zijn vitaminesupplementen verkrijgbaar. Deze bevatten de juiste dosering en zijn veilig.

Ga altijd naar uw huisarts of specialist als u ziek bent of klachten heeft! Uw arts kan beoordelen of het nut heeft om uw vitaminewaarden te bepalen. NutriProfiel is geen vervanging van professionele geneeskundige zorg.

Uw arts besluit om geen vitaminewaarden te laten bepalen? En u wilt toch weten wat uw vitaminewaarden zijn? Dan kunt u ook als consument uw NutriProfiel aanvragen.