NutriProfiel-vitamine-check-voor-sporters

U bent een sporter en gebruikt voeding om beter te presteren.

Als sporter vraagt u meer van uw lichaam. Goede voeding is essentieel om goed te kunnen presteren. Voeding levert energie en bouwstoffen die u nodig hebt. Ook vitamines zijn belangrijk, omdat zij bijdragen aan sterke botten, de aanmaak van rode bloedcellen, en de stofwisseling.

NutriProfiel voor de sporter

Let u op uw voeding en uw vitamines? Krijgt u voldoende vitamines binnen? Of misschien krijgt u wel meer vitamines binnen dan goed is?

Doe de NutriProfiel vitamine-check! NutriProfiel geeft u een persoonlijk voedingsadvies waarmee u zelf uw voeding kan verbeteren.

NutriProfiel is een product dat is ontstaan uit de samenwerking tussen Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) en de afdeling Humane Voeding van Wageningen University & Research (WUR). De experts van ZGV en WUR werken samen om voor u een persoonlijk voedingsadvies op te stellen dat gebaseerd is op erkende wetenschappelijke inzichten.

  1. U meldt zich aan via deze website
  2. Vervolgens krijgt u een uitnodiging om uw bloed te laten prikken in een prikpost van het ziekenhuis
  3. In het laboratorium van het ziekenhuis worden de bloedwaarden van vitamine B6, foliumzuur, B12 en D gemeten
  4. Daarnaast krijgt u een uitnodiging om een online vragenlijst in te vullen, waarmee uw voedingspatroon in kaart wordt gebracht
  5. De laboratoriumuitslagen plus de informatie van de vragenlijst wordt gebruikt om een persoonlijk voedingsadvies voor u te maken; u krijgt de uitkomst van het onderzoek en het voedingsadvies direct te zien.

Het NutriProfiel advies bestaat uit praktische tips die u helpen om gezonder te eten en voldoende vitamines binnen te krijgen. Het advies is gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Als het nodig is worden vitaminesupplementen aanbevolen. Wat in het advies staat hangt af van uw situatie. Ook krijgt u uw bloedwaarden voor vitamine B6, foliumzuuur, B12 en D te zien.

LET OP: het voedingsadvies houdt geen rekening met allergiën of intoleranties. U kiest dus zelf wat het beste bij u past.
Krijgt u vanwege een chronische ziekte een speciaal dieet? Denk aan eiwitarm of vetarme dieeten. In dat geval is NutriProfiel niet voor u geschikt.

Als sporter gaat u bewust om met uw gezondheid. Ook goede voeding is onderdeel van een gezonde leefstijl. Voeding levert de energie en bouwstenen om ons lichaam optimaal te laten presteren. Vitamines hebben we nodig voor de opbouw van botten, spieren en bloedcellen.

Als u een vitaminetekort heeft presteert u mogelijk niet optimaal. Maar sporters gebruiken ook supplementen die soms extreem hoge doseringen vitamines bevatten. Soms zijn deze hoge doseringen zelfs schadelijk voor u! Heeft u deze vitamines wel echt nodig? Het NutriProfiel voedingsadvies helpt u om erachter te komen of u vitaminetekorten heeft, en geeft u praktische tips om dit te verbeteren met behulp van voeding.

Misschien bent u heel actief bezig met leefstijl, sport en voeding. Dan is NutriProfiel een eenvoudige manier om te weten te komen of de bloedwaarden van enkele vitamines in orde zijn. Met NutriProfiel kunt u eenvoudig een bevestiging krijgen van uw inspanningen om gezond en vitaminerijk te eten!

Bij een gezonde voeding krijgt u in principe al voldoende vitamines binnen. Vitaminesupplementen hebben geen toegevoegde waarde als uw vitaminewaarden al in orde zijn. Alleen als u een vitaminetekort heeft, kan het nodig zijn om extra vitamines binnen te krijgen. Meestal hoeft u dan slechts tijdelijk supplementen te gebruiken.

Kortom: slik alleen vitaminesupplementen als u dat nodig heeft.  NutriProfiel helpt u om erachter te komen welke vitaminetekorten u heeft, zodat u niet blindelings vitaminesupplementen slikt die u mogelijk niet nodig heeft.

Een NutriProfiel advies voor consumenten kost €89,- (incl. BTW). Dit bedrag is inclusief kosten voor de laboratoriumanalyses, vragenlijst en het opstellen van het advies. Het NutriProfiel Voedingsadvies is niet-verzekerde zorg, de kosten worden niet vergoed uit de basisverzekering ziektekosten.